Specialty’s

Stroomduik

In Nederland zijn veel mooie duikplekken te vinden in stromend water. Bijvoorbeeld in de Oosterschelde en de Noordzee. En uiteraard in het buitenland. Maar waar moet je op letten? Een goede voorbereiding is noodzakelijk.
Lees meer

Droogpak

Om het hele jaar door te kunnen duiken is deze droogpak Specialty een uitkomst. Je blijft warm en droog, geen gedoe meer met een handdoek in de vrieskou. Duiken in een droogpak betekent meer comfort en veiligheid in koud water. Lees meer

Nachtduik

Duiken in het donker is een bijzondere ervaring. Je ziet dieren die er overdag niet zijn, hierdoor krijgt zelfs de vaste duiklocatie een heel andere sfeer. Een aanrader voor iedere duiker. Je kijkt je ogen uit!
Lees meer

Nitrox

Duiken met Nitrox (EAN) komt uit het technisch duiken en heeft al jaren geleden zijn intrede gedaan bij het sportduiken. Nitrox is een perslucht mengsel met een hoger zuurstof en lager stikstof gehalte, dit heeft onder andere als groot voordeel dat de maximale duiktijd (NDL) veel langer is.

Lees meer

Navigatie

Zowel op het land als onder water worden diverse navigatiepatronen geoefend. Je navigatievaardigheden brengen we buiten in de praktijk. We gaan uitvoerig in op de werking, voordelen en beperkingen van het kompas. Ook krijgen natuurlijke navigatie, afstand en –tijdmeting, en teltechnieken de nodige aandacht. Lees meer

Zoeken & Bergen

Vind je leuk om werk te verzetten onder water dan is deze cursus een absolute aanrader. Het zoeken, vinden en bergen van verschillende objecten wordt geoefend. Je leert verschillende zoekpatronen en je gaat gebruik maken van een hefballon.

Lees meer

PPB trimmer

Peak Performance Buoyancy Specialty (trimmen) Je zult merken dat naarmate de trimvaardigheid verbetert je rustiger duikt en daardoor minder lucht verbruikt. Door vrij te blijven van de bodem maak je minder stof, blijft het zicht beter en het onderwaterleven onverstoord. Bovendien verhoogd het de duikveiligheid.

Lees meer

Diepteduik

Om ook dat wrak of die mooie duikplek op (max. 40 meter) diepte te kunnen ontdekken kan dit een reden zijn om ook dieper te willen duiken. Omdat dit niet zonder risico’s is moet je goed voorbereid zijn. Dat betekent dat bij de theorielessen uitgebreid ingegaan wordt hoe om te gaan met decompressie verschijnselen en stikstofnarcose.

Lees meer 

Vinslagen

Deze specialty geeft een introductie in vier nieuwe vinslagen. Deze vinslagen helpen je efficiënter door het water te bewegen en meer plezier in het duiken te hebben. Deze vinslagen zijn bruikbaar in vrijwel elke duikomgeving en sparen de onderwaterwereld. Dit sluit aan bij de AWARE filosofie van PADI.

Lees meer