Reisverslag Malediven

Malediven 2019 Rashdoo & Maafushi

Rasdhoo Atol

SHALLOW LAGOON  15 – 21 NOVEMBER

Hoe paradijselijk eenvoud kan zijn

Een gemêleerd gezelschap meldt zich 14 november aan de gate op Schiphol; Martin, Wies, Wilma, Amanda, Jon, Kees en Marlous, Simon, Gerrit, Germaine, Mart, Eric, Peter, Glenn, Siebe en Marcel een mooie duikbende om de straten van Rasdhoo en Maafushi onrustig te maken. Wij vertrekken! In een lounge op het “Schiphol” van Wenen maken wij allemaal extra slaapuren; 8 uur overbruggen we met eten en suffen voordat onze vlucht naar Male vertrekt. Eenmaal in Male vertrekken met de boot vanuit de lokale luchthaven naar Rashdoo; echt heel speciaal! Manoeuvrerend tussen de enorme waterplassen op de zandweggetjes bereiken wij onze voorlopige huisvesting; Shallow Lagoon. Dit  eenvoudige maar prettige hotel staat op Rashdoo; een eiland wat je in een kwartier kunt belopen en waar de gekleurde huisjes afgewisseld worden door bouwvallen, bouwputten en kleine winkeltjes. Een behoorlijke cultuurshock en absoluut niet de Malediven zoals we onbewust in ons hoofd hadden; geen luxe resort langs parelwitte stranden maar een lokaal en “zeer authentiek” “soort van een dorp” waar je uit moet kijken voor het glas op het strand. Behalve op het kleine bikini- beach; daar is het heerlijk vertoeven op een schoon strand op een bedje in de schaduw. Vrouwen komen schaars tevoorschijn en als ze er zijn dan zijn ze omgeven door kinderen en bedekt van top tot teen.

 

WE GAAN ALLEMAAL NAAR DE HAAIEN!

De eerste dive sites waren Kuramathi Reef en Madivaru Corner; White tip Reef sharks, Eagle Rays, Murenes, Clownfishes in rode anemonen en schildpadden het hield niet op! De duikdagen vlogen letterlijk voorbij door de stroming deze week op Rashdoo, aangehaakt aan onze rifhaken genoten we telkens van de prachtigste beelden; hele blikken haaienvinnensoep kwamen voorbij om van de families Rog nog maar niet te spreken. Meegevoerd door de stroming passeert het rif ons als een “National Geographic in to The Blue” film. Madivari Channel, Rasdhoo Beyru, Coral Garden, VeliGadu Reef en om 06:00 ’s morgens Hammerhead point (zonder Hammerheads), al dit moois afgewisseld met IceCoffee, kreeft en gigantische baars bij het Lemon Drop restaurant (de noedels en rijst van het hotel kwamen onze neus uit).

Maafushi

STINGRAY INN 22-28 NOVEMBER

Big City

Van Rasdhoo varen we naar Maafushi, wat als een overgang voelt van de jungle naar een metropool, ook al is Maafushi niet groot. Stingray Inn blijkt overboekt maar na een paar uur wachten lijkt het probleem opgelost door een avond overnachten in een ander hotel. Ook hier worden wij begeleid door ervaren duikgidsen; Suhey en Co duikburo, laten ons de meest fantastische plekken en zogenaamde “medium current” (wat zoiets is als met een permanente explosie uit je kleren geblazen worden) ervaren. De ontmoeting met een tiental Nurse Sharks en Rays was de meest spectaculaire ervaring van deze week; wat mij betreft ongeëvenaard! Maafushi is unaniem door ons goedgekeurd voor een plek in onze top 5 van duikbestemmingen! Wij hebben een geweldige vakantie gehad!