Waarom Duikcentrum Leonardo?

Duikteam Leonardo

Of je nu 100 duiken per jaar maakt of 1 duik in de 100 jaar, het maakt ons niet uit! Iedereen is welkom bij het Duikteam van Leonardo.

Het grote voordeel van een duikteam is dat er veel gelijkgestemden bezig zijn met het beoefenen van hun hobby: duiken!

Zowel binnen als buiten het duikseizoen organiseren wij diverse duik activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dagtrips naar leuke duiklocaties in Nederland of net over de grens.  Maar ook interessante workshops (bijvoorbeeld: overleven op zee of onderwater fotografie) worden binnen het duikteam georganiseerd.

Join the team

Lijkt het je leuk om met ons diverse duikactiviteiten te ondernemen, meld je dan aan bij het duikteam van Leonardo.

De kosten zijn € 40,- per jaar (dit is € 3,33 per maand)

Het duikteam van Leonardo ontvangt direct korting op entreeprijzen en duikmateriaal.

PADI

PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors deze internationale organisatie verzorgt gecertificeerde duikopleidingen. PADI is verreweg de bekendste en grootste organisatie met PADI professionals in ruim 170 verschillende landen. Daarom kun je met een PADI brevet vrijwel overal terecht. 

Lees meer
Padi Dive Center

Gerrit Koenders

1 Gerrit Koenders Gozo 2012

Ik ben Gerrit Koenders, eigenaar van Duikcentrum Leonardo. Mijn duikavonturen zijn begonnen met een Introductie duik in Australië op de Great Barrier Reef. Wat een sensationele ervaring was dat! Ik was meteen overtuigd en ging voor mijn duikbrevet. Daarna heb ik een hele serie aan duikopleidingen gevolgd en nu ben ik PADI-duikinstructeur, Sidemount instructeur, EFR (reanimatie) instructeur en IAHD instructeur (International Association of Handicapped Divers).

De passie voor het duiken heeft ervoor gezorgd dat we in 2009 zijn gestart met Duikcentrum Leonardo. De informele sfeer, het gezellige duikteam en het enthousiasme van alle Divemasters en Instructeurs hebben ertoe geleid dat we als Padi Dive Center zijn uitgegroeid tot het grootste duikcentrum van Friesland.

Lijkt het jou ook leuk om te gaan duiken? Geef je dan op voor een leuke introductieduik of cursus bij onze duikschool. De kans is groot dat we elkaar tegenkomen!

Liselotte van Doorn

Liselotte

Ik vind het fantastisch onder water en kan maar geen genoeg krijgen van het gevoel van gewichtloos zijn en onder water kunnen ademen. Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik in zoveel verschillende landen heb mogen duiken en daar heb mogen genieten van het onderwaterleven. Anderen leren duiken brengt mij net zoveel plezier als zelf duiken, want dat geeft me de kans om wat ik zelf zo leuk vind, namelijk onder water zijn, te delen met anderen. Ik vind het bijzonder om iemands eerste onderwaterervaring te begeleiden en om een persoon een steeds betere duiker te zien worden. Of het nou in een zwembad, een meer of een zee is, ik heb het naar mijn zin. Ga je met me mee onder water?

Robert van der Woude

Robert van der Woude

Ik dook voor het eerst in 1993 tijdens een vakantie op Malta en heb vervolgens 17 jaar rond gelopen met het idee om nog eens mijn open water brevet te halen. In die tijd snorkelde of dook ik met tussenpauzes in Griekeland, Kroatië, Barbados en Mexico. In 2010 heb ik mijn Open Water gehaald bij Leonardo. Wat een beetje ‘googlen’ op internet al niet kan doen. Ik ging af op de informele sfeer en vakkundigheid.
Het enthousiasme van het team werd doorslaggevend voor mij na de eerste kennismaking. Ik heb als streven om in ieder geval één keer per jaar mee te gaan op een duikvakantie in het buitenland, liefst nog vaker. Maar ook in Nederland geniet ik van de onderwaterwereld. Inmiddels ben ik Dive Master en vind het super om mensen die nieuw zijn te begeleiden bij hun duik.

Ieke Atsma

Iekeatsma

Ik ben met duiken begonnen in december 2003 waar ik de cursus kreeg als Sinterklaascadeau en heb daarna in 2006 mijn brevet voor Divemaster behaald.

Graag breek ik een lans voor het duiken in Nederland wat zeer zeker zijn charmes heeft, vooral onze befaamde Zeeuwse wateren zijn op een mooie herfstdag zeer zeker de moeite waard. Maar ook dichtbij in Hardegarijp of Luinjebert is het mooi duiken, waarbij een uur onder water geen uitzondering is, en er soms een groot aantal snoeken aan het masker voorbij trekt. Mocht er belangstelling zijn voor het halen van een duikbrevet dan ben je bij Leonardo aan het goede adres. Wij zullen er zorg voor dragen dat je op een verantwoorde en plezierige manier in de Nederlandse wateren zult duiken, waarbij ervaren en minder ervaren duikers aan hun trekken komen. Na het behalen van het PADI Open water brevet kun je wereldwijd bij een aangesloten duikclub deelnemen aan duiktrips.

En mocht je dan met andere deelnemers in tropische wateren willen duiken (voor mij hoeft dat niet zo nodig) dan organiseren wij ook een goed verzorgde reis naar b.v. Gozo – Malta of Dahab – Egypte waarbij het educatieve gedeelte, kennis van lokale wijnen bij ons in goede handen is. Natuurlijk kun je bij Ron en Gerrit ook terecht voor een opfrisles waarbij ze de geleerde vaardigheden in het zwembad weer naar boven halen zodat je met een goed gevoel een duikreis onderneemt. Ik voel mij goed thuis bij Leonardo met een duikcentrum op een centrale locatie in Leeuwarden en een enthousiast team waarbij vriendschap een belangrijke rol speelt. Hopelijk zie ik je terug in het zwembad of bij een andere activiteit met Leonardo.

 

Rik Gerritsen

Rik Gerritsen

Mijn naam is Rik Gerritsen, 54 jaar getrouwd, vader van twee dochters en twee zonen.

Wat duiken betreft ben ik een “late roeping”. Pas in 2012 heb ik samen met mijn oudste zoon “open water” gehaald. Hij is mijn vaste buddy en met hem heb ik mijn meeste duiken gemaakt. We zijn veel gaan duiken en vlot hoger gebrevetteerd. Inmiddels is hij rescue en ik Master Scuba Diver. Ik duik regelmatig in Nederland maar eerlijk gezegd toch liever in wat warmer en vooral helderder water. De kick van duiken vind ik namelijk het gevoel te zweven en zelfs te vliegen. In Egypte met 30 meter zicht en een beetje stroom beleef ik dat maximaal.

In het dagelijks leven ben ik medisch specialist op de intensive care van het MCL. Het viel mij op dat zo gauw mensen wisten dat ik arts was ze mij allerlei duikmedische vragen gingen stellen. Ik wist daar meestal geen goed antwoord op. Om daar wat aan te doen heb ik een aantal cursussen duikgeneeskunde gevolgd. Ik ben nu officieel duikerarts en weet nu gelukkig wel meestal een antwoord op medische vragen van duikers. Hoewel ik duikkeuringen mag doen, beperk ik dat tot leden van Leonardo. Zij kunnen ook voor andere duikmedische vragen bij mij terecht.

Ik hoop jullie vaker onderwater dan in de spreekkamer te treffen.

Groet Rik Gerritsen MD, MED, FCCM